Thursday, January 5, 2017

Paramotor experience in Sitiawan

bismillahirrahmanirrahim...




Alhamdulillah.. tercapai gak wishlist aku. Wishlist 2017 actually. 2hb Jan dah tertunai. Syukur...

Kebetulan nampak kat fb page kawan blogger dulu-dulu si Awin (blog lama x update! haha)

So aku contact jela pilot nyer yang lepas aku stalk komen-komen, duduk Manjung je hehehe

Aku and Nini je join. Ajak laki aku tapi dia tak nak, Ajak Hanis pun tak nak. Lantak kome lah. Nasib baik Nini nak. So ade la geng gak...


Abang pilot tu kabor suruh datang 7.45 pagi. Tapi kami sampai pukul 8 pagi hehehe... Nini sampai awal, aku yang lembab kuar umah.

Tempatnya di Padang Astaka, Sitiawan

Pilot: Mr Zul Majdi (contact via FB je)

Bayaran: RM120 seorang

Masa di udara; Dalam 10-15 minit

Ketinggian: appr. 1000 metres


Pilot ni ada buat kat Taiping gak tau. So orang Tepen kalau teringin, contact jela abang ni...




Layan gambar jelah...



Gambar aku sebelum berlepas semua muka cam hampeh. Pejam mata la ape la... huduh semuanya...

Yang kat tangan tu pinjam kamera Hanis. Bukan Go Pro pun. SJCam jer hahaha... Hanis beli sebab nak record dia mancing and tangkap ikan best-best. Aku mana la ade kamera gini. Nak pakai untuk ape je pun? So aku and Nini of cos le nak pinjam untuk naik benda alah ni. Nak guna henpon sendiri and guna monopod biasa cam takut terjatuh je huhuh...





Dah nak berlepas. Video berlepas macam kat bawah...



video








Video on air seperti di bawah... 43 saat je... Yang panjang ade kat Youtube aku.


video


It was really fun!

So tak payah la nak berparagliding lagi. Actually tu wish pertama... nak merasa paragliding kat Bukit Jugra, Banting nun. Tapi if paragliding tu we are strapped to someone else's body... macam err... agak awkward gak la kan.
Yang ni best cos ade seat asing hehe... takde touching2 pun. 

Will I recommend this to anyone?

OF COURSE!!



Written By Ryehana
alhamdulillah...

0 comments: